Nieuws

Winkeliers melden toiletten aan bij Hoge Nood-app

Winkeliers melden toiletten aan bij Hoge Nood-app

Diverse winkels in het centrum van Alphen aan den Rijn hebben zich aangemeld bij de Hoge Nood-app. Bij de aangemelde winkels en openbare gebouwen kunnen gebruikers van de app gebruik maken van het toilet bij 'hoge nood'.

De app is in het leven geroepen door diverse organisaties omdat één op de vier buikpatiënten aangeeft regelmatig thuis te blijven uit angst om geen toilet te vinden. Dat kan en moet anders, stellen de organisaties. In de Hoge Nood-app zijn alle aangemelde locaties te vinden. Bovendien geeft de app de route naar het toilet, kwaliteit van de toilet (bv. rolstoeltoegankelijkheid) en reviews weer.

Kees van Keeken, eigenaar van Van Keeken Schoenen, heeft het toilet in zijn winkel ook aangemeld bij de app. "Wij werken graag mee aan dit initiatief en ik raad iedereen aan om de app te downloaden. Zo weet iedereen bij wie de nood hoog is, dat hij of zij bij ons terecht kan", aldus Van Keeken. 

De winkels in het centrum zijn te herkennen aan de 'Hier kun je naar de wc'-sticker. Overigens zijn ook enkele locaties buiten het centrum, zoals het station en de kinderboerderij, te vinden in de app. "Openbare en opengestelde toiletten kunnen niet ontbreken. Dat geldt zowel voor het centrum van Alphen aan den Rijn als in andere verblijfsgebieden zoals wijk- en kerncentra en recreatiegebieden", stelt de gemeente. 

Reacties op: Winkeliers melden toiletten aan bij Hoge Nood-app