Nieuws

Unieke sportervaring voor mensen met een visuele beperking

Unieke sportervaring voor mensen met een visuele beperking

De trilling van een basketbal tegen de ring. Een wave die over de tribune galmt. De geur van de overwinning. Sport is emotie, ook als je visueel beperkt bent.

Toch is de drempel om een sportwedstrijd bij te wonen vaak hoog. Zorg en Zekerheid biedt ruim 50 blinden en slechtzienden op 22 december daarom de kans op een speciale tribune de vele emoties van een topbasketbalwedstrijd te ervaren.

Zorg en Zekerheid is al jaren nauw betrokken bij verschillende sporten in de regio. Ook zijn wij trotse sponsor van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Wij willen iedereen de kans geven de emoties van een topbasketbalwedstrijd te ervaren. Ons nieuwe initiatief ‘Sport is Emotie’ richt zich speciaal op mensen met een visuele beperking.

Basketbalwedstrijd
Oogvereniging Zuid-Holland heeft ruim 50 van haar leden uitgenodigd voor een basketbalwedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden tegen New Heroes Den Bosch. Ook voor mensen met een visuele beperking is het belangrijk te kunnen participeren met sport en bewegen - zowel actief als passief. Een basketbalwedstrijd bijwonen is natuurlijk zeer bijzonder voor blinde of slechtziende toeschouwers.”, aldus Rik Wouters, voorzitter Oogvereniging Zuid-Holland.

Hoorbaar en voelbaar
De genodigden mogen, na een VIP-treatment, plaatsnemen op een speciale tribune. Hier krijgen zij een hoofdtelefoon, waarna een eigen commentator de wedstrijd voor hen verslaat. Hierbij worden de vele emoties die gepaard gaan met een topbasketbalwedstrijd hoorbaar en voelbaar.

Aanmelden
Aanmelden kan via communicatie@zorgenzekerheid.nl of via 071 5825 127. Graag ontvangen wij je naam, e-mailadres/telefoonnummer en eventuele dieetwensen. Ook horen wij graag of je een begeleider en/of geleidehond meeneemt!   

Reacties op: Unieke sportervaring voor mensen met een visuele beperking