Nieuws

Stevenshof Vitaal gaat van start

Stevenshof Vitaal gaat van start

Op dinsdag 4 december verzorgen Marleen Damen, wethouder Gezondheid, Jeugdzorg en Welzijn en Ton van Houten, voorzitter Raad van Bestuur Zorg en Zekerheid, de aftrap van het programma ‘Stevenshof Vitaal‘. Bewoners van deze Leidse wijk gaan samen met lokale organisaties ten minste drie jaar lang werken aan een gezonde(re) wijk, waar inwoners graag blijven wonen en werken.

Hoe zorgen we ervoor dat we samen gezond, vitaal en sociaal oud kunnen worden in de Stevenshof? Deze vraag staat centraal binnen een driejarig programma, waarin bewoners en lokale organisaties de handen ineen slaan. Natuurlijk gaat het over gezond(ere) voeding en beweging, maar ook over ontspanning, meedoen in de wijk en voor elkaar zorgen (Positieve Gezondheid). Samen gaan de deelnemers aan de slag met beproefde programma’s als Welzijn op Recept en met nieuwe technologieën, zoals e-health en apps. En vanzelfsprekend speelt hierbij ook de leefomgeving een belangrijke rol.

Feestelijke start
Alle deelnemers tekenen op 4 december bij de feestelijke start in het Huis van de Buurt op de Trix Terwindtstraat een verklaring. Hierin zeggen zij toe allemaal een actieve bijdrage te leveren. We werpen ook een historische blik op de Stevenshof en er is een informatieve vitaliteitsmarkt (met stands van zorg- en welzijnsorganisaties). Woont u in de Stevenshof? Dan bent u van harte welkom. Kunt u niet aanwezig zijn maar wilt u wel meedoen? Mail dan naar s.paulussen@leiden.nl

Stevenshof Vitaal is een initiatief van: Gemeente Leiden, Zorg en Zekerheid, GGD Hollands Midden, Sociaal wijkteam, Welzijnsorganisaties, Stichting Rijncoepel, Gezondheidscentrum Stevenshof, LUMC, NELL, Hogeschool Leiden, Wijkvereniging Wijkraad Stevenshof en Reos.

Reacties op: Stevenshof Vitaal gaat van start