Nieuws

Verhuizing woningen Prins Hendrikstraat: morgen is het zover!

Verhuizing woningen Prins Hendrikstraat: morgen is het zover!

8 februari wordt de 2-onder-1-kap woning aan de Prins Hendrikstraat in zijn geheel verplaatst naar een nieuwe locatie, 60 meter verderop in dezelfde straat. Een bijzonder project waar veel expertise op het gebied van grond-, weg-, en waterbouw bij komt kijken.

De eigenaren van de woning zijn blij met hun woning en willen er graag blijven wonen zolang er op de huidige locatie nog geen nieuwbouw is gerealiseerd. Ze hebben echter behoefte aan een aangepaste woning en grote kelderruimte. Om die reden is er voor deze bijzondere oplossing gekozen. Om de bestaande woning te slopen zou dat kapitaal vernietiging te weeg brengen, en er zou 650 ton bouw en sloopafval geproduceerd worden. Deze punten hebben zwaar mee gewogen in het besluit van de bewoners om de woning te verplaatsen. Naar verluidt laat de eigenaar op de vrijgekomen plek naast een nieuwe woning ook een garage bouwen voor een bijzondere autoverzameling.

De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door P. van ’t Wout Vijzel- en Funderingstechnieken uit Waddinxveen. Zij zijn gespecialiseerd in het verplaatsen van verschillende objecten. Zo hebben zij al eerder een monumentale woonboerderij verplaatst in het Gelderse Lent. De boerderij moest 800 meter worden verplaatst omdat het plaats moest maken voor een nieuwe autosnelweg. Maar een huis verplaatsen midden in een woonwijk is toch wel een echte primeur. De bewegingsruimte is heel beperkt, daarom zal er gebruik worden gemaakt van speciale transportwagens. Deze zijn zeer precies te besturen en daarmee uitermate geschikt voor het manoeuvreren in krappe ruimtes. Het verplaatsen van de woningen zal ongeveer een halve dag duren en begint om 09.00 uur.

Reacties op: Verhuizing woningen Prins Hendrikstraat: morgen is het zover!