Nieuws

Ukkepuk Festival in theater Castellum een succes

Ukkepuk Festival in theater Castellum een succes

Op dinsdagochtend 10 april vond voor de tweede keer het Ukkepuk Festival plaats in theater Castellum in Alphen aan den Rijn. Naast twee uitvoeringen van de voorstellingen Woezel & Pip organiseerde theater Castellum verschillende activiteiten voor de kinderen.

Er kwamen meer dan duizend bezoekers op het Ukkepuk Festival af. Voor veel van de kinderen was het de eerste keer dat ze in een theater kwamen, daarom was het ook extra bijzonder dat het theater was omgetoverd tot een waar peuterparadijs.

De kinderen konden kleuren en knutselen, zich laten schminken en cupcakes en drollen van brooddeeg maken. Sportieve peuters konden klimmen en klauteren op het Woezel & Pipplein of meedoen aan de peutergymgegeven door SportcentrumNEXT. Als de kinderen even wilden bijkomen, kon dat in de voorleeshoek waar werd voorgelezen uit onder andere: 'Over een kleine mol die wilde weten wie er op zijn kop heeft gepoept' en 'Ik zou wel een kindje lusten.'

Bij de Woezel & Pip voorstelling was een grote groep kinderen van PeuterStart (onderdeel van Junis Kinderopvang en partnet van BOOST, een samenwerkingsnetwerk van Bibliotheek Rijn en Venen, Theater Castellum, PeuterStart, Parkvilla, Participe en SportspectrumNEXT) aanwezig. PeuterStart is een voorbereiding op de basisschool, waarin de peuters leren om contact te leggen met andere kinderen, talenten te ontdekken, grenzen te verkennen en te oefenen met spraak en taal. Door dit bezoek aan het theater zijn de kinderen een culturele ervaring rijker.

Reacties op: Ukkepuk Festival in theater Castellum een succes