Nieuws

Vier Kerstmis in het Alphense centrum

Vier Kerstmis in het Alphense centrum

Sinterklaas is het land uit en maakt plaats voor de Kerstman met zijn arrenslee. Natuurlijk is het ook in het Alphense centrum volop kerst. De Alphense Centrumwinkeliers hebben ervoor gezorgd dat de straten, pleinen en winkels gehuld zijn in kerstsferen en uitnodigen tot kerstshoppen.

Daarnaast zijn er veel extra activiteiten voor jong en oud, zoals de ijsbaan op het Rijnplein en de Kerst Express.

IJsbaan
Vrijdag 7 december opende wethouder Gerard van As de overdekte ijsbaan op het Rijnplein. Tot en met 6 januari kan iedereen de ijzers onderbinden en genieten van koek & zopie, muziek en live-entertainment. Schaatsen zijn te huur. De ijsbaan is zondag en maandag open van 11.00 tot 20.00 uur, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur (op feestdagen: 10.00 tot 17.00 uur, eerste kerstdag van 12.00 tot 17.00 uur). 

Jingle bells
Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 december droomt iedereen van een witte kerst, klinken de jingle bells en drumt de little drummer boy er lustig op los. Verdeeld door het centrum treden kerskoren op tijdens het Korenfestival. Er zijn verschillende mobiele kerstbands en kerstmuzikanten spelen klassieke kerstliederen en swingende Christmas Carrols. Dit doen zij op originele wijze én in dixie arrangement. Ook verzorgt Muziekvereniging Crescendo muzikale demonstraties.

Kerst-Express
Op de echte Kerst-Express stappen en je even wanen op The Polar Express, kan maandag 24 december. De Kerst-Express ziet eruit als een ouderwetse stoomlocomotief, de wielen draaien echt en er komt zelfs stoom uit de trein. Natuurlijk ontbreken de treingeluiden en de bekende treinfluit niet. Een magische kersttrein die toegankelijk is voor alle kinderen.

De Aarhof
In winkelcentrum De Aarhof is het ook volop kerst. Met een Kerst Kids suprisekar met lekkere verrassingen voor de kinderen, een wandelende kerstboom die iedereen versteld doet staan, heerlijke traktaties van de Walking Table Christmas en sfeervolle kerstmuziek van het a capella kerstkoor Be Sharp. Verder kunnen bezoekers wegdromen bij de mooiste kerstverhalen, verteld door een echte Dickens’ Kerstverteller en ondersteund door muziek van het X-Mas vocals kerstkoor. 

KERSTPROGRAMMA

Vrijdag 7 december - zondag 6 januari    IJsfestijn met schaatsbaan (Rijnplein)
Woensdag 12 december  Kris Kras (Aarhof)
Zaterdag 15 december  Kerst Kids suprisekar (Aarhof)
Zondag 16 december Wandelende kerstboom (Aarhof)
Vrijdag 21 - zondag 23 december Kerstkoren en Christmas-bands
Zaterdag 22 december    Walking Table Christmas (Aarhof)
Zondag 23 december Dickens’ Kerst verteller (Aarhof)
Zondag 23 december X-Mas vocals kerstkoor (Aarhof)
Maandag 24 december  Walking Table Christmas (Aarhof)
Maandag 24 december  Kerst Express-trein

 

Reacties op: Vier Kerstmis in het Alphense centrum