Nieuws

Ook VVV wordt gehuisvest in nieuwe bibliotheek

Ook VVV wordt gehuisvest in nieuwe bibliotheek

Deze week tekenden VVV-voorzitter Wim Doodhagen en Hester van Beek, directeur van de Bibliotheek Rijn en Venen, een intentieverklaring. Zodra de nieuwe bibliotheek gereed is, verhuist naast het gemeentearchief ook de VVV naar de bibliotheek aan het Aarplein in Alphen aan den Rijn.

In het Brugwachtershuisje zit de VVV op een mooie plek, maar deze heeft zijn beperkingen: het huisje is te klein en het is slecht bereikbaar. Begin 2020 zal een nieuw, groter VVV-kantoor worden ingericht in de nieuwe bibliotheek aan de Aarkade. Zo blijft de VVV aanwezig in het Alphense centrum en heeft een grotere ruimte voor het aanbieden van informatie.

In de nieuwe bibliotheek, waarvan de bouw inmiddels is begonnen, wordt het uitlenen van boeken slechts een klein onderdeel van alles wat de bibliotheek te bieden heeft. Naast huisvesting aan de VVV en het gemeentearchief is er ook ruimte voor onder andere het duurzaamheidsloket, het juridisch spreekuur, diverse digitale cursussen en Walk en Talk voor werkzoekenden.

Reacties op: Ook VVV wordt gehuisvest in nieuwe bibliotheek