Nieuws

Parkeren eerste uur gratis in centrumgebied Alphen

Parkeren eerste uur gratis in centrumgebied Alphen

Een aantal winkeliers in het Stadshart van Alphen aan den Rijn is het wachten zat en heeft nu een eigen actie opgezet. Ongestuukt, Oscar Shoes, Eye Care en Flyer in de Van Mandersloostraat betalen bij aankoop van een product in hun winkel het eerste uur parkeren.

'Als de gemeente het niet doet, doen wij het wel!' Dat zeggen Ongestuukt, Oscar Shoes, Eye Care en Flyer op de facebookpagina van Ongestuukt. De vier centrumwinkeliers willen dat hun klanten naar het centrumgebied blijven komen en bieden aan om het eerste uur parkeren voor hun rekening te nemen. Bij aankoop van een product volgens de voorwaarden van de desbetreffende winkel én het tonen van een parkeerkaart of een mobiele app wordt het parkeertarief voor het eerste uur verrekend.

De initiatiefnemers zitten allemaal in de Van Mandersloostraat. Inmiddels hebben ook andere winkeliers belangstelling. Martijn Hagenbeek van Fijn in de Hooftstraat wil het idee aankaarten bij het centrummanagement VOC om eventueel uit te rollen naar alle winkels voor de vrijdag en de zaterdag.

Reacties op: Parkeren eerste uur gratis in centrumgebied Alphen