Nieuws

Pluim brengt atletiekevenement naar centrum Alphen

Pluim brengt atletiekevenement naar centrum Alphen

Nederlands en Europees kampioen meerkamp Eelco Sintnicolaas en Nederlands kampioenen polsstokhoogspringen Femke Pluim en Menno Vloon lanceren een eigen polsstokcompetitie. De wedstrijden worden deze zomer gehouden in Alphen aan den Rijn, Apeldoorn en Zaandam.

De reeks wedstrijden gaat de naam 'Urban Pole Vault Series' dragen en wordt gehouden in de thuishavens van de atleten. Er wordt in augustus gestart in Apeldoorn, om vervolgens in Alphen neer te strijken. In Zaandam wordt de slotwedstrijd gehouden op het water. "Naast onszelf zullen er meerdere (inter)nationale atleten tijdens de wedstrijden uitkomen", aldus Menno Vloon, Nederlands kampioen polsstokhoogspringen.

De atleten hebben het doel om atletiek en met name polsstokhoogspringen naar de mensen te brengen. Mede hierdoor is in alledrie de steden voor een centrale locatie gekozen. "We springen in Apeldoorn letterlijk tussen de terrassen door, we gaan in Zaandam het water op en hebben in Alphen een prominente plek midden in de stad op het oog", vertelt Eelco Sintnicolaas.  

Femke Pluim komt uit voor de Alphense atletiekvereniging AAV'36. "Ik heb ontzettend veel zin om in mijn eigen stad onze sport op deze manier te gaan tonen", aldus Pluim. 

Reacties op: Pluim brengt atletiekevenement naar centrum Alphen