Nieuws

Gemeente plaatst 1200 zonnepanelen op eigen daken

Gemeente plaatst 1200 zonnepanelen op eigen daken

De gemeente Alphen aan den Rijn gaat vijf gymzalen, een zwembad, een kantoorpand, een begraafplaats en een school voorzien van zonnepanelen. "Deze 1200 zonnepanelen zijn een begin", aldus wethouder Leo Maat. "We laten geen enkel dak gaan."

Het duurzaam maken van alle gemeentelijke panden kost veel tijd. Dat komt omdat er een goed onderzoek per pand moet worden gedaan. Zo wordt bijvoorbeeld gekeken naar de mogelijkheid om van het gas af te gaan, om ledverlichting aan te brengen en om zonnepanelen te plaatsen.

Voor het plaatsen van zonnepanelen zijn op dit moment negen locaties aangewezen. Het gaat om vijf gymzalen, een zwembad, een kantoorpand, een begraafplaats en een school. De overige locaties zijn nog in onderzoek. Soms duurt dit lang, omdat ook afspraken met gebruikers moeten worden gemaakt.

"We onderzoeken of zonnepanelen voor alle scholen mogelijk is", aldus wethouder Maat, die blij is met de raadsbrede steun. De zonnepanelen worden Europees aanbesteed. De gemeenteraad zal in de vergadering van 13 december budget ter beschikking stellen voor de plaatsing van de 1200 zonnepanelen.

Reacties op: Gemeente plaatst 1200 zonnepanelen op eigen daken